Upravljali vozilima bez položenog vozačkog ispita, jedan od vozača nije niti pohađao autoškolu

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2961.jpg

Kažnjeni novčanom kaznom većom od 1000 eura, dok je jedan vozač kažnjen  kaznom zatvora od 60 dana s rokom kušnje od 1 godine

FOTO: Ilustracija
 
Bolnička ulica
U nedjelju, 14. srpnja oko 17.10 sati, 32-godišnji državljanin Srbije upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka,  a kretao se Bolničkom ulicom u smjeru zapada.
Kod kućnog broja 43, obavljenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.000 eura.
 
Ulice Vice Vukova
U nedjelju, 14. srpnja oko 19 sati, 22-godišnji državljanin Slovenije upravljao je osobnim automobilom Bosansko-hercegovačkih  registarskih oznaka  a kretao se ulicom Vice Vukova iz smjera trgovačkog centra Arene prema kružnom toku navedene ulice.
Obavljenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije te da nije nikada pohađao autoškolu.
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena  kazna zatvora od 60 dana s rokom kušnje od 12 mjeseci.  
 
Avenija Dubrovnik
U ponedjeljak, 15. srpnja oko 21.40 sati, 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Dubrovnik u smjeru juga.
Kod kućnog broja 32, obavljenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.320 eura.
 
 
Ulica Hrvatskih branitelja
U ponedjeljak, 15. srpnja oko 20.20 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Hrvatskih branitelja u smjeru sjevera.
Kod kućnog broja 5, obavljenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.320 eura.
 
Ulica Svetog Mateja
U srijedu, 17. srpnja oko 16.15 sati, 38-godišnjak je upravljao osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Svetog Mateja u smjeru juga.
Kod kućnog broja 72, obavljenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.320 eura.

Stranica