Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola pa im uz visoke novčane kazne izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Na gradskim prometnicama policijski službenici provode nadzor i kontrolu sudionika u prometu

FOTO: Ilustracija

U subotu, 11.  ožujka 2023. godine u 20.30 sati je 20-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Opel bez registarskih oznaka, a kretao se Puškarićevom ulicom u smjeru istoka. Kontrolom vozila i vozača u Puškarićevoj ulici kod kućnog broja 102b, utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te je utvrđeno da osobni automobil marke Opel nije registriran. Ujedno je utvrđeno i kako 20-godišnjak nije imao kod sebe važeću osobnu iskaznicu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1600 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.
 
U ponedjeljak, 13. ožujka oko 15.15 sati u Zagrebu, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Pantovčak. Dolaskom do kućnog broja 88 sudjelovao je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Kontrolom vozila i vozača te obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u iznosu od 2.39 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu jedinicu policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1580 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana.
 
Otprilike sat vremena kasnije, oko 16.25 sati, u Sesvetama, na Jelkovečkoj cesti, u nadzoru prometa policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,54 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu jedinicu policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Proglašen je krivim te mu je uz novčanu kaznu u iznosu od 1320 eura izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Iste večeri, oko 20.05 sati, na sesvetskom području, u mjestu Vugrovec, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te na raskrižju Ulice Augustra Šenoe i Ulice Gradine sudjelovao je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Naknadnom provjerom utvrđeno je da je 30-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen i smješten u posebnu jedinicu policije do uredovnog rada suda. Na sudu je proglašen krivim te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1890 eura.
 
U utorak, 14. ožujka 2023. godine u 13.50 sati,  64-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se  prilaznim kolnikom parkirališnog prostora Kombolove ulice u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 7 zaustavio je svoje vozilo, a potom krenuo vožnjom unatrag u smjeru sjeverozapada s namjerom parkiranja vozila i to bez da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tada je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka  koji je bio parkiran. Osumnjičenom muškarcu ponuđeno je alkotestiranje, što je on odbio. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1580 eura.
 
U utorak, 14. ožujka oko 17.25 sati, u Planinskoj ulici, 50-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka gdje je sudjelovala u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Kontrolom vozačice i obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija alkohola u iznosu od 1.09 g/kg u organizmu. Vozačica je uhićena te smještena u posebnu jedinicu policije do uredovnog rada suda. Nakon provedenog žurnog postupka na nadležnom prekršajnom sudu proglašena je krivom te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 2370 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Sljedećeg dana oko 17.30 sati u Zagrebu, u Rapskoj ulici kod kućnog broja 4, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak. Kontrolom vozila i vozača te obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,01 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu jedinicu policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1500 eura. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Stranica