Upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola

U petak, 19. rujna 2019. godine u 1.10 sati, 28-godišnji vozač (državljanin Bosne i Hercegovine) je upravljao teretnim vozilom marke Volvo i priključnim vozilom marke F.Schwerz bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom broj 51. Slavonske avenije u smjeru sjeverozapada. Prolaskom uz benzinsku postaju, nastavio je voziti na makadamski parkirališni prostor te prilikom skretanja udesno, nije vodio računa o položaju vozila, smjeru i brzini kretanja kojom prilikom je svojim priključnim vozilom naletio na drugo priključno vozilo bosanskohercegovačkih oznaka koje je bilo parkirano.
 
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta. Nadalje, obavljenim očevidom utvrđeno je da je 28-godišnji vozač koji upravlja u profesionalne svrhe upravljao pod utjecajem alkohola (1,81 g/kg) iako zna kada upravlja vozilom u profesionalne svrhe ne smije upravljati niti početi upravljati vozilom ako je pod utjecajem droga ili lijekova ili ako u krvi ima alkohola.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenom je na Općinskom sudu u Zagrebu izrečena novčana kazna u iznosu od 2000 kuna, kazna zatvora od 10 dana na uvjetnu osudu od 6 mjeseci te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom  „C i E“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca na teritoriju Republike Hrvatske.
 

Stranica