Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije i ATJ Lučko

Slika PU_ZG/slike/2012/travanj/01_m.jpg

U ATJ Lučko, u kapeli Bl. Alojzija Stepinca, upriličena je danas uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije, a u dogovoru s o. Stjepanom Harjačem, policijskim kapelanom kapelanije Sv. Mihaela MUP sjedište i Ravnateljstva policije, obnovi su sudjelovali i pripadnici ATJ Lučko.
Svi koji su to željeli imali su mogućnost, prije mise, pristupiti sakramentu ispovijedi i na taj način se osobno pripraviti za najveći kršćanski blagdan Uskrs.  
Svetu misu služio je policijski kapelan za PU zagrebačku vlč. David Klarić. U propovijedi je kapelan, osvrćući se na temu svijetlo – tama, a vezano uz Ivanovo Evanđelje (Iv 3, 14- 21) „Svjetlost je došla na svijet, ali ljudi su više ljubili tamu nego svjetlost jer djela im bijahu zla“. Vaša djela neka budu dobra, a činiti dobro nije uvijek lako. To je povezano sa žrtvom, odricanjem. Nalazimo se u Velikom tjednu, vremenu neposredne priprave pred Uskrs. Vaš odabir u ovom vremenu neka bude činjenje dobrih djela, a po njima ćete biti prepoznatljivi kao pravi kršćani, naglasio je vlč. Klarić.
 



Stranica