Uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te naletio na troje pješaka i jedan osobni automobil

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja policijski službenici će osumnjičenog 23-godišnjeg vozača predati pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Jučer, 16. lipnja 2023. godine u 21.50 sati 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom kućnog broja 62 Avenije Većeslava Holjevca u smjeru sjevera na koju je skrenuo desno s kolnika kružnog toka prometa koji se nalazi s jugozapadne strane. 
 
Dolaskom južnije od prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, već je naglo povećao brzinu kretanja vozila zbog čega je došlo do proklizavanja stražnjih pogonskih kotača.
 
Zbog navedenog je izgubio nadzor nad vozilom i, u zanošenju preko trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, sletio s kolnika na pješački otok sa zapadne strane gdje je naletio na troje pješaka (35-godišnjak, 21-godišnjak i 32-godišnjakinja) koji su uslijed naleta pali na kolnik.
 
Kako se vozilo nastavilo kretati, naletio je i na spremnik za otpad i prometni znak te je prešao na južnu kolničku traku prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, gdje je naletio i na osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka  kojim je upravljao 22-godišnjak i u trenutku naleta bio zaustavljen ispred raskrižja. Uslijed naleta je navedeni zaustavljeni osobni automobil naletio na još jedan osobni automobil koji je bio parkiran na parkiralištu sa sjeverne strane prilaznog kolnika.
 
U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 35-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 21-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u  Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i 32-godišnja pješakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnji vozač osobnog automobila marke BMW kojem je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju kao i njegova 22-godišnja suputnica kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
Očevid na mjestu događaja obavio je dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu u koordinaciji s Ekipom za očevide Policijske uprave zagrebačke.
 
Preliminarnim alkotestiranjem 23- godišnjeg vozača utvrđena je koncentracija alkohola 0,00 g/kg te su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva izuzeti uzorci radi vještačenja. 
 
Osumnjičeni vozač je uhićen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Stranica