Uz novčane kazne nesavjesnim vozačima izrečene i zabrane upravljana motornim vozilima

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Upravljali vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu

FOTO: Ilustracija

U petak, 20. siječnja oko 21 sat u Ulici Štefanovec, kod Avenije Gojka Šuška, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 55-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,24 g/kg u organizmu. Vozač je smješten u posebnu jedinicu policije do otrežnjenja, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura  i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
U subotu, 21. siječnja oko 12.30 sati 45-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2.20 g/kg upravljao osobnim zagrebačkih registarskih oznaka prilaznim kolnikom Zagrebačke avenije gdje je ujedno i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.580 eura te mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Istog dana oko 22 sata 55-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Franje Malnara u smjeru sjevera. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U nedjelju, 22. siječnja oko 2 sata 48-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru juga. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica