Uz zatvaranje i regulaciju prometa zbog sigurnosti građana, u fokusu bilo održavanje povoljnog stanja javnog reda i mira

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Promet „zelenim valom“ u smjeru istoka bio preusmjeren u Palmotićevu do razilaska navijača

FOTO: Ilustracija
 
U četvrtak, 9. ožujka u popodnevnim satima policijski službenici ove policijske uprave su s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira bili prisutni na prostoru ispred hotela u Ulici kneza Borne i okolnih ulica, zbog najavljenog dolaska većeg broja pripadnika navijačke skupine nogometnog kluba koji je održavao redovnu skupštinu.
 
Okupljanje na prostoru ispred hotela započelo je oko 17 sati te se okupilo nekoliko stotina pripadnika navijačke skupine dok je skupština započela oko 18 sati.
 
S obzirom na to da su oko 18,20 sati, okupljeni stupili na kolnik Ulice kneza Borne, policijski službenici prisutni na mjestu događaja su preusmjerili daljnje odvijanje prometa obilaznim smjerom Palmotićevom i drugim okolnim ulicama.
 
Tijekom navedenog okupljanja nije bilo dodatnih postupanja policijskih službenika niti je zabilježeno oštećivanje imovine, osim saznanja da je u jednom trenutku došlo do sukoba dvojice pripadnika navijačke skupine s jednim članom skupštine. U odnosu na navedeno, provjeravaju se saznanja radi utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja.
 
Oko 20 sati okupljeni su se počeli razilaziti uz prisustvo policijskih službenika te je normalizirano odvijanje prometa.

Stranica