VIDEO: Zagrebačka policija u stanu pronašla veću količinu stabljika marihuane- nadopuna Informacije od 15. rujna

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/rujan/15-9-2023/IMG-kopija.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

FOTO/ VIDEO: PU zagrebačka

NADOPUNA:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da je, protivno odredbama čl. 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i pretprodaje konoplje tipa droga u stanu na području Centra uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.
 
Naime, 16. rujna, temeljem sudskog naloga, policijski su službenici obavili pretragu stana osumnjičenog te pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga te 86 stabljika konoplje tipa droga visine od oko 30 do oko 100 cm. Pretragom je pronađen i jedan plinski pištolj kalibra 9 mm s pripadajućim spremnikom za streljivo te 50 komada pripadajućeg streljiva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je je podnesena kaznena prijava Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu te je predan u Zatvor u Zagrebu zbog ranije mu određenog istražnog zatvora.
 
Ujedno, nadležnom prekršajnom sudu protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 27 st. 2 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
15.9.2023.
 
Tijekom dana,  policijski službenici Policije uprave zagrebačke postupali su na adresi u Centru Zagreba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i tjelesna ozljeda na štetu članice obitelji te sumnje da se radi o osumnjičenoj osobi koja bi mogla biti naoružana, a što je i potvrđeno u samom postupanju tijekom čega je razoružan.
 
Daljnjim postupanjem odnosno ulaskom u stan, policijski službenici su uočili zasad neutvrđenu količinu stabljika marihuane.

Video možete pogledati klikom na sliku:
 
Muškarac starosti 39-godina je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Zbog stanja u kojem se nalazio, pružena mu je liječnička pomoć u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi nakon čega će se nastaviti kriminalističko istraživanje.
 
 
 

Stranica