Vozači upravljali pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita i pod zabranom


Upravljao vozilom u vrijeme dok su mu izrečene dvije zaštitne mjere zabrane upravljanja

U nedjelju, 30. lipnja 2024. oko 9.30 sati,  26-godišnjak je upravljao je osobnim automobilom makarskih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Sajmišne ulice u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 12 utvrđeno je da je upravljao navedenim vozilom dok su mu izrečene dvije zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajnu sud u Zagrebu.
 
Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseca.
 
 
 

Zaustavljen u kontroli vozila kod naplatnih postaja Lučko

U subotu, 29. lipnja 2024. oko 18.50 sati, 43-godišnji državljanin Republike Bosne i Hercegovine, upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom autoceste A1 u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača kod Naplatne postaje Lučko, alkotestiranjem je utvrđeno da upravlja pod utjecajem alkohola 1,74 g/kg. Također, utvrđeno je kako upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
 
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana tj. uvjetna osuda s rokom kušnje od 12 mjeseci.
 
 
 

Vozačica upravljala vozilom pod utjecajem alkohola

U utorak, 2. srpnja 2024. oko 23.25 sati, 45-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Brezovičke ceste u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja navedenim vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu 1,59 g/kg. Nadalje, uvidom u prometnu dozvolu utvrđeno je da je upravlja motornim vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za manje od 15 dana.
 
Vozačica je uhićena i dovedena na Općinski prekršajnu sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica