Vozaču recidivistu osim 3310 eura kazne izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci

U četvrtak, 4. svibnja oko 17.40 sati u Sesvetama, u Bjelovarskoj ulici, zapadno od raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak.  Obavljenom naknadnom kontrolom utvrđeno da je 44-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.01 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1670 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
U petak, 5. svibnja oko 07.20 sati, u Zagrebu, 52-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Đorđićevom ulicom u smjeru istoka. Dolaskom do Ulice kneza Mutimira prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Ponuđeno alkotestiranje vozač je odbio, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a potom i doveden na nadležni prekršajni sud. Nakon što je proglašen krivim izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1650 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
U subotu, 6. svibnja oko 23.40 sati, u Sesvetama, 50-godišnji recidivist upravljao je osobnim automobilom gospićkih registarskih oznaka Zagrebačkom cestom u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 130 utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem koncentracija 0,95 g/kg alkohola u organizmu i za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta radi prikupljenih negativnih bodova. Vozač je uhićen te doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 3310 eura, a određena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odnosno zabrana korištenja vozačke dozvole u trajanju od 12 mjeseci kad okrivljenik ponovno stekne pravo na upravljanje motornim vozilom.

Stranica