Vozilom udario policijskog službenika i pobjegao (nadopuna Informacije od 10. travnja )

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Pronađen i uhićen nekoliko ulica dalje

FOTO: Ilustracija

 NADOPUNA:

11.travnja 2023.godine

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema službenoj osobi“ .
 
Naime sumnja se, kako je 10. travnja oko 9.25 sati policijski službenik Policijske uprave zagrebačke tijekom obavljanja redovnih policijskih poslova na Europskom trgu u Zagrebu, uočio osobni automobil s taksi oznakom zagrebačkih registarskih oznaka kako ulazi u pješačku zonu bez vidno istaknutog rješenja o prolasku. Policijski službenik, nakon uočenog prekršaja neposrednim opažanjem, pristupio je vozilu s ciljem provjere identiteta vozača, kao i sankcioniranja istoga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Međutim u tom trenutku, 61-godišnji vozač nije htio surađivati, nego nastavlja vozilom prema Palmotićevoj ulici, a zatim i prema Kurelčevoj ulici, gdje ga je sustigao policijski službenik.
 
Policijski službenik u tom trenutku izdaje naredbu 61-godišnjem vozaču, na što se isti oglušio te povećao brzinu vozila i lijevim dijelom vozila udario policijskog službenika, uslijed čega je policijski službenik pao na tlo, da bi potom osumnjičeni prešao preko stopala policijskog službenika. Nakon opisanog, vozač se udaljio u Jurišićevu ulicu gdje je zaustavljen od strane policijskih službenika te u konačnici i stavljen pod nadzor. Policijskom službeniku liječnička pomoć pružena je u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 61-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10. travnja 2023. godine

Danas, oko 9.30 sati u Zagrebu, Vlaškoj ulici, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zaustavili su automobil zagrebačkih registarskih oznaka s taksi oznakom te radi provođenja nadzora vozila i vozača zatražili dokumente vozača. Vozač, ne davši policijskim službenicima dokumente dao se u bijeg s vozilom, a policijski službenici ponovo su ga zaustavili u Kurelčevoj ulici. U trenutku kada su policijski službenici izašli iz službenog vozila, vozač je vozilom namjerno krenuo prema jednom policijskom službeniku, udario ga vozilom i nastavio vožnju prema Jurišićevoj ulici.
 
Neposredno prije Draškovićeve ulice zaustavljen je od strane policijskih službenika. Radi sprječavanja ponovnog bijega i svladavanja otpora,  policijski službenici su prema njemu primijenili sredstva prisile, te je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Utvrđeno je da se radi o 61-godišnjem hrvatskom državljaninu.  
 
Putnici koji su se nalazili u vozilu dovedeni su službene prostorije policije zbog daljnjeg utvrđivanja okolnosti ovog događaja, dok je zbog opisanog događaja tramvajski promet Jurišićevom ulicom u smjeru istoka obustavljen od 9.40 sati do 12.13 sati

Stranica