Zagrebačka policija podnijela kaznenu prijavu zbog prostitucije

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Čileanski državljanin poticao kolumbijske državljanke na pružanje spolnih usluga za novac

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Republike Čile zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prostitucija“.
 
Sumnja se da je od 25. travnja do 9. svibnja 2023. godine na području grada Zagreba s ciljem zarade organizirao i omogućio drugim osobama pružanje spolnih usluga na način da je vrbovao i poticao na pružanje spolnih usluga dvije 32-godišnje državljanke Republike Kolumbije.
 
Naime, sumnja se da je radi pružanja spolnih usluga na internetskim stranicama kreirao i ažurirao korisničke profile i objavio telefonske brojeve na koje se putem mobilne aplikacije javljao zainteresiranim muškim osobama i nudio spolne usluge za određeni novčani iznos. Potom je, sumnja se, zainteresirane osobe upućivao u objekte na području Zagreba u kojima su one pružale spolne usluge, a koje je osumnjičeni prethodno unajmio upravo u svrhu pružanja takvih usluga.
 
U navedenom razdoblju, sumnja se, zainteresiranim muškim osobama 32-godišnjakinje su pružile najmanje 30 spolnih usluga za dogovoreni novčani iznos, a novac su potom dijelile s osumnjičenim.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je privremeno oduzeto više mobitela i novac za koji se sumnja da potječe od prostitucije.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica