Zagrebačka policija razriješila 20 imovinskih kaznenih djela počinjenih na istoku Grada

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 13.800 eura

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela „Krađa“ i četiri kaznena djela „Teška krađa“ od čega dvije u pokušaju te nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela „Krađa“ .
 
Sumnja se da je 32-godišnjak između 24. rujna do 14. studenoga 2023., najčešće u popodnevnim satima, sam ili u društvu s još jednom ponekad i dvije zasad nepoznate muške osobe, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari dolazio do kuća na području Dubrave i Peščenice.
 
U dva je navrata, nakon obijanja ulaznih vrata odnosno prozora kuće, ušao u prostor kuće da bi potom iz kuće na području Dubrave otuđio električni alat i odjevne predmete, dok je iz kuće na području Peščenice, u koju je provalio zajedno s još dva zasad nepoznata muškarca, otuđio zlatnik.
 
U još je dvije kuće na području Dubrave uporabom prikladnog alata pokušao provaliti, u jednu od njih sam, a u drugu u društvu zasad nepoznate osobe, no u tome nije uspio te se, bez da je išta otuđio udaljio s mjesta događaja.
 
Ujedno, sumnja se da je u razdoblju od početka rujna do sredine prosinca 2023. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, dolazio u trgovine na području Dubrave, Žitnjaka i Peščenice gdje je u pogodnom trenutku s polica otuđivao parfeme. Na takav je način otuđio ukupno 110 parfema, koje je potom prodavao trećim osobama dok je novac zadržavao za sebe.
 
Također se sumnja da je 15. lipnja oko 11 sati osumnjičeni 25-godišnjak zajedno s još jednom zasad nepoznatom ženskom osobom, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao u trgovinu na području Dubrave, da bi u pogodnom trenutku iskoristili zauzetost zaposlenika te s prodajnih polica otuđili nekoliko parfema. Dvadesetak minuta kasnije, osumnjičeni 25-godišnjak ponovo se vratio do iste trgovine te je krađu ponovio, otuđivši i taj put više parfema s prodajnih polica.   
 
Otprilike sat vremena kasnije, sumnja se, ponovo je s još jednom zasad nepoznatom ženskom osobom, s istom namjerom došao u trgovinu na području Žitnjaka. Nakon ulaska u trgovinu, iskoristivši zauzetost zaposlenika, s prodajnih je polica i ovaj put otuđio nekoliko parfema nakon čega su se oboje udaljili iz trgovine.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 13.800 eura.
 
Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv 32-godišnjaka i 25-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok je 32-godišnjak predan u Zatvor u Zagrebu s obzirom da mu je prethodno bio određen istražni zatvor.
 
 

Stranica