Zagrebačka policija razriješila devet kaznenih djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Dvojac, među ostalim, osumnjičen za krađe automobila i drske krađe nad pješacima

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 31-godišnjaka zbog sumnje da su zajedno počinili četiri kaznena djela krađe, jedno kazneno djelo računalne prijevare i jedno kazneno djelo teške krađe dok se sumnja da je jedan od njih sam počinio još po jedno kazneno djelo krađe i teške krađe, a drugi još jedno kazneno djelo teške krađe.
 
Sumnja se da su se osumnjičeni, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari te po prethodnom zajedničkom dogovoru, 12. ožujka u večernjim satima zajedno dovezli do kuće u Ulici Tihomira Klobučara u Dubravi, a potom iz dvorišta otuđili bakreni poklopac da bi ga naknadno prodali trgovačkom društvu za otkup sekundarnih sirovina. Novac dobiven od prodaje potom su podijelili među sobom.
 
Niti dva tjedna kasnije, 25. ožujka u popodnevnim satima, sumnja se, s istom su namjerom zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, došli i u Vraničku ulicu u Dubravi gdje su prišli osobnom automobilu marke Volkswagen zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjakinje te u njega podesnim predmetom provalili. Nakon što su vozilo stavili u pogon njime su se uputili do trgovačkog društva za otkup rabljenih vozila te vozilo tamo i prodali, a novac potom međusobno podijelili.  
 
Također se sumnja da su 6. travnja u jutarnjim satima upravljali dvama motociklima u Dubravi, a pri prolasku kraj 48-godišnje pješakinje, na križanju Resničkog puta i Malinske ulice, jedan je od njih joj je iz ruke istrgnuo torbicu. Sumnja se i da su osumnjičeni počinili svaki od njih još po jednu takvu krađu- jedan od njih 26. ožujka u večernjim satima na raskrižju Vukomerečke ulice i Sobolskog puta gdje je prolazeći motorom kraj 61-godišnjakinje, istoj iz ruke istrgnuo torbicu dok je drugi 1. travnja u Mandlovoj ulici, vozeći se na motoru 61-godišnjoj pješakinji s ramena istrgnuo te otuđio ruksak.
 
Zajedno su, sumnja se, protupravno djelovali i u dva navrata u kolovozu. Prvog dana tog mjeseca u popodnevnim satima, sumnja se, biciklima su se dovezli do kuće na Matuljskom putu, ušli kroz nezaključana ulazna vrata u prostor kuće, a zatim iz ladice otuđili novčanik s novcem, dokumentima i bankovnom karticom 36-godišnjaka. Nakon krađe biciklima su se zajedno dovezli do trgovine na Žitnjaku gdje je jedan od njih zlouporabio bankovnu karticu oštećenog i njome kupio alkoholna pića koja su potom međusobno podijelili. Ujedno se sumnja da su 22. kolovoza zajedno došli do nezaključane kuće u Malinskoj ulici u Trnavi, a po ulasku u kuću iz nje otuđili novčanik i ključ osobnog automobila marke BMW u vlasništvu 27-godišnjakinje. Po izlasku iz kuće otuđenim su ključem najprije pokrenuli, a zatim i otuđili taj automobil da bi jedan od njih potom na području Miroševca automobil prodao zasad nepoznatoj osobi. Dva dana kasnije, vlasnik vozila pronašao je automobil na parkiralištu tržnice u Dubravi.

S istom namjerom isti je osumnjičeni djelovao i u noći s 13. na 14. studenoga 2023. godine kada je na parkiralištu u Tržnoj ulici tjelesnom snagom nasilno otvorio prozor osobnog automobila marke Citroen u vlasništvu 41-godišnjakinje, a potom ušao u automobil te ga rezervnim ključem koji se nalazio u njemu pokrenuto, a potom automobil odvezao u zasad nepoznatom smjeru.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 12.680 eura (djelomično obeštećeno).
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja identiteta nepoznatog muškarca nastavlja.

Stranica