Zagrebačka policija temeljem europskog uhidbenog naloga uhitila 30-godišnjeg Pakistanca

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Talijanska Republika potražuje uhićenog zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nezakonite migracije u sastavu zločinačkog udruženja

FOTO: Ilustracija

Jučer, 20. srpnja u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u Dugavama postupali prema 30-godišnjem državljaninu Pakistana.
 
Tijekom postupanja su obavljene sve potrebne provjere te je utvrđeno da je za njim raspisana potraga temeljem Europskog uhidbenog naloga izdanog od strane nadležnog pravosudnog tijela Talijanske Republike u svrhu vođenja kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nezakonite migracije u sastavu zločinačkog udruženja.
 
U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Velikoj Gorici, temeljem članka 23. st. 1. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, policijski službenici uhitili su pakistanskog državljanina koji je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku nakon čega će biti ispitan u nadležnom državnom odvjetništvu radi izvršenja europskog uhidbenog naloga.

Stranica