Zagrebačka policija uhitila petorku zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/prosinac/1312. droga/DSC_0984.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zaplijenjeno 614,85 grama kokaina, jedan automatski pištolj tzv. Škorpion, jedan pištolj, 18 komada pištoljskog streljiva i veći novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca starosti 43, 25, 25, 29 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te nad i 35 godišnjim državljaninom Crne Gore zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprava“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 25-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavljao veće količine kokaina koji je potom prodavao drugim preprodavačima među kojima je i drugi osumnjičeni 25-godišnjak koji je također dalje preprodavao drogu.
 
Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 43-godišnjak protivno odredbama članka 7. stavak 1. i 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana od osumnjičenog 29-godišnjaka neovlašteno nabavljao automatsko oružje i streljivo čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje rađanima zabranjeno, nakon čega je to oružje i streljivo dalje prodavao.
 
Također, utvrđeno je kako je osumnjičeni 43-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavljao veće količine kokaina koji je potom sakrivao, vagao i prepakiravao u stanu na adresi boravišta na području Zagreba. Tako pripremljenu drogu je dalje preprodavao drugim preprodavačima među kojima je i osumnjičeni 25-godišnjak, koji je također drogu sakrivao na svojoj adresi boravišta na području Zagreba kao i u svom automobilu i drogu dalje preprodavao.
  
Kriminalističkim istraživanjem ukupno je zaplijenjeno 614,85 grama kokaina, jedan automatski pištolj tzv. Škorpion, jedan pištolj, 18 komada pištoljskog streljiva i veći novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.
 
Ujedno sumnja se da je 35-godišnji državljanin Crne Gore neutvrđenog dana pribavio krivotvorenu osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu s ciljem da ih uporabi kao prave, a koje je kao prave i predao policijskim službenicima prilikom utvrđivanja identiteta.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju sve osumnjičene osobe su u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica