Zagrebačka policija zaustavila niz razbojništava na štetu taksi vozača

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Kriminalističko istraživanje se nastavlja

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela Razbojništvo te nad dvojicom maloljetnika, zbog sumnje da je od jedan od njih zajedno s osumnjičenim 29-godišnjakom počinio dva od pet navedenih kaznenih djela dok je, sumnja se, drugi zajedno s 29-godišnjakom počinio jedno od pet kaznenih djela.

Sumnja se da je 29-godišnjak, između 6. i 9. srpnja, u različito doba dana, putem aplikacije za pružanje usluga autotaksi prijevoza putnika, u pet navrata, svaki put zajedno i prema prethodnom dogovoru s više osoba, naručio uslugu prijevoza s raznih lokacija na području Črnomerca. Naime, sumnja se da je u dva slučaja uslugu prijevoza naručio zajedno s još tri zasad nepoznate osobe, u dva navrata zajedno s jednim od osumnjičenih maloljetnika i još jednom ili dvije nepoznate osobe, dok je u jednom slučaju prijevoz naručio u dogovoru i zajedno s trećeosumnjičenim maloljetnikom i još jednom zasad nepoznatom osobom.
 
Nakon naručivanja usluge putem mobilne aplikacije, sumnja se, pružatelji usluge, državljani trećih zemalja s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, starosti od 27 do 41 godinu osumnjičene bi odvezli na traženu lokaciju, najčešće do slabije naseljenih lokacija na šumovitom području Črnomerca. Nakon što su ih pružatelji usluga dovezli na lokacije, jedan od njih vozačima bi zaprijetio ili nožem ili vatrenim oružjem, a potom bi vozačima otuđivali novac i druge vrijednosti- mobitele, nakit i drugo, dok su u jedno slučaju osumnjičeni uporabili tjelesnu snagu na način da je jedan od njih, sjedeći na stražnjem sjedalu, vozaču savinuo ruku iz njegovog sjedala, uperio u njega pištolj te mu otuđio novčanik i kovanice iz jednog od pretinaca vozila.
 
Nakon počinjenja kaznenih djela, osumnjičeni su s otuđenim predmetima i sredstvima napada bježali, no 9. srpnja u večernjim satima u Ulici Grmoščica, uslugu taksi prijevoza, koju je tada koristilo pet osoba, uključujući i trojicu osumnjičenih, prekinuli su zagrebački policajci upravo operativno detektirajući na terenu moguće sumnjive osobe i učinkovito reagirajući.
 
Naime, kroz realizaciju pojačanih aktivnosti, sinoć oko 22 sata, u Ulici Grmoščica policijski su službenici uočili taksi vozilo kojim je upravljao državljanin trećih zemalja, zaustavili vozilo te uhitili trojicu osumnjičenika i još dvije maloljetne osobe.
 
Nad uhićenim osobama provedeno je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg u odnosu na jednu maloljetnu osobu nije potvrđena sumnja o počinjenju kaznenih djela dok su odnosu na jednu maloljetnu osobu, u dobi djeteta, ostvarena obilježja kaznenog djela, no s obzirom na dob ona nije kazneno odgovorna te su o istome obaviještene nadležne institucije.
 
Osumnjičeni 29-godišnjak i dvoje maloljetnika predani su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće protiv njih dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja identiteta nepoznatih počinitelja kao i u cilju utvrđivanja povezanosti prijavljenih osoba s drugim kaznenim djelima se nastavlja.
 
Vezane vijesti:
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/sumnja-policije-i-pojacane-aktivnosti-na-terenu-rezultirale-uhicenjem-vise-osoba/98163
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/razbojnistvo-na-crnomercu-98153/98153
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/razbojnistvo-na-crnomercu-98141/98141
 

Stranica