Zagrebački policajci spriječili provalu u trgovinu oružjem te uhitili počinitelje

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Ožujak/LOVAC Obrada/Slika 2 C.jpg
  • Slika

Dvojica od trojice osumnjičenih, pokušala provaliti u istu trgovinu i 13 dana ranije

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti (41, 36, 34)  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ u pokušaju, dok su muškarci (41 i 36) počinili još jedno identično kazneno djelo.
 
Naime, sumnja se da je 41-godišnjak 22. ožujka nešto prije ponoći došao do trgovine oružjem u Teslinoj ulici s ciljem razgledanja i pripreme za počinjenje kaznenog djela da bi potom, po prethodnom dogovoru, s ciljem ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi, sva trojica osumnjičenih 24. ožujka oko 1 sat došla do te trgovine.
 
Osumnjičeni su po dolasku odmah demontirali nadzornu kameru, a zatim su od strane policijskih službenika zatečeni i uhićeni ispred trgovine, dok su pored istih pronađena kliješta i demontirana kamera.
 
Nadalje se sumnja da su osumnjičeni (41 i 36), 11. ožujka oko 2 sata s istim ciljem, došli do iste trgovine u Teslinoj ulici na kojoj su nasilno pokušali otvoriti ulazna vrata, ali su odustali od daljnje namjere i pobjegli.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica