Zagrebački policajci svladali naoružanog muškarca zbog sumnje u razbojništvo

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Sumnja se da je montirao otuđene registarske pločice na vozilo pa činio razbojništva  

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  47-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Razbojništva“, dva kaznena djela „Krivotvorenje isprave“ i jedno kazneno djelo „Prisile prema službenoj osobi“.

Sumnja se da je između 26. i 27. siječnja 2024. godine na parkiralištu u Novom Zagrebu demontirao prednju i stražnju pločicu s osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka te montirao te iste otuđene registarske pločice na osobni automobil s kojim se koristi, a s kojeg je prethodno demontirao zagrebačke registarske pločice.

Nakon toga se osobnim automobilom s tim nepripadajućim registarskim oznaka  dovezao do trgovine u Sesvetama gdje je prijeteći pištoljem, za kojeg se kasnije utvrdilo da je plastični, počinio razbojništvo nad zaposlenicom trgovine, otuđio novac te pobjegao osobnim automobilom, međutim policijski službenici su ga nedugo zatim bez obzira na njegovu namjeru sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje, uhitili.

Link na vijest:
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/zagrebacki-policajci-savladali-naoruzanog-muskarca-zbog-sumnje-u-razbojnistvo/96569
 
Također sumnja se da je osumnjičeni prethodno i  između 24. i 25. siječnja na parkiralištu u Novom Zagrebu demontirao prednju i stražnju pločicu s osobnog automobila sisačkih registarskih oznaka te montirao te iste otuđene pločice na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristi da bi se njime dovezao do benzinske postaje na području Peščenice.

Tu je uz prijetnju pištoljem, za kojeg se kasnije utvrdilo da je plastični, počinio razbojništvo nad dvjema zaposlenicama nakon čega se udaljio navedenim osobnim automobilom.

Osumnjičeni je tako i 13. studenog 2023. godine došao do benzinske postaje na području Trnja gdje je uz  prijetnju predmeta koji nalikuje na pištolj počinio razbojništvo nad  zaposlenikom te se udaljio.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi više od 3000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Link na vijesti:
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/razbojnistvo-na-pescenici-96481/96481
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/razbojnistvo-na-trnju-95720/95720
 
 
 

Stranica