Zaplijenjena pirotehnička sredstva i sredstva pogodna za napad

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
 Danas, 17. prosinca u 11 sati u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj 4, održana je konferencija za medije povodom poduzetih mjera i radnji koje su poduzeli policijski službenici prije, za vrijeme i nakon utakmice na Maksimiru. Na konferenciji su gosti bili načelnik Sektora policije Davor Posilović, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Boris Novak i voditelj Protueksplozijske službe Zlatko Sekačić.
 
Policija je u nedjelju poduzela mjere i radnje s bitnim ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru. „Isto tako, slijedom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnova sumnje da provedemo i dodatne mjere i radnje kako bi umanjili moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja, a u isto vrijeme proveli kriminalistička istraživanja s ciljem da počiniteljima pružimo jasnu poruku da počinjenje kaznenog djela nosi ozbiljne posljedice.“ - na samom je početku istaknula Marija Goatti voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.
 
Načelnik Sektora policije g. Davor Posilović je opisao mjere i radnje koja je policija provela u petak, subotu  i nedjelju kako bi se spriječili eventualni veći izgredi. U subotu, 15. prosinca oko 12.50 sati na Trešnjevci u Ulici Dragutina Golika, nepoznati je počinitelj uz verbalnu prijetnju i uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 22-godišnjakom i otuđio mobitel. Liječnička pomoć oštećenom pružena je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen,a šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Vezano za navedeno razbojništvo, provedene su mjere i radnje kako bi se pronašao počinitelj, a temeljem dostupnih informacija i s ciljem pronalaska sredstva počinjenja i počinitelja, temeljem naredbe Prekršajnog suda u Zagrebu provela se pretraga udruge u Zagrebu gdje su pronađeni razni predmeti za napad i pirotehnička sredstva koja se inače ne mogu nabaviti u slobodnoj prodaji ili bez odobrenja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja i danas.
 
Prikazan je i  video pretrage, te zaplijenjeni predmeti i pirotehnička sredstva.
 
Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta g. Boris Novak napomenuo da je privedena jedna osoba koja se dovodi u svezu s počinjenim kaznenog djela razbojništva na Trešnjevci, te je istaknuo da se pretrage i danas provode, a sve u cilju pronalaska predmeta za nanošenje ozljeda i počinitelja kaznenog djela.
 
Voditelj Protueksplozijske službe g. Zlatko Sekačić je prezentirao koliko su opasna pirotehnička sredstva koja se ne mogu nabaviti bez dozvole, a koja se pronađena u pretragama. Napomenuo je kako su ta pirotehnička sredstva temeljem Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjena kao i što je istaknuo da je za njihovu nabavu potrebno posebno odobrenje.

Prvu informaciju o jučerašnjoj utakmici koju smo objavili možete pročitat ovdje.
 


Stranica