Zatočio ga nakon lažnog predstavljanja na društvenoj mreži i upoznavanja u Zagrebu

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

Predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje na protupravno oduzimanje slobode

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protupravno oduzimanje slobode“ na štetu 22-godišnjeg državljanina Republike Slovenije.
 
Sumnja se da je osumnjičeni u kolovozu 2022. godine putem društvene mreže stupio u kontakt s oštećenim 22-godišnjakom te mu se lažno predstavio kao specijalist za katastrofe, a ujedno i kao osoba s nadnaravnim moćima. Prouzročivši znatiželju oštećenog, prema prethodnom dogovoru, 9. siječnja 2023. godine u večernjim satima, sumnja se, osumnjičeni se sastao s oštećenim na području grada Zagreba, a zatim su zajedno otišli u stan osumnjičenog na području Trešnjevke. Na navedenoj adresi, sumnja se, osumnjičeni je od tada neprekidno pa sve do 7. veljače 22-godišnjaka držao zatvorenim u stanu, ograničavajući mu slobodu kretanja, pri čemu mu je često uskraćivao hranu te ga verbalno zlostavljao.   

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće.

Stranica