Zaustavljen tijekom kontrole prometa, pronađen amfetamin

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Osumnjičeni 38-godišnjak u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da su na području Črnomerca, početkom rujna 2022. godine u večernjim satima, policijski službenici II. policijske postaje (Črnomerec) zaustavili taksi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka. Prilikom obavljanja kontrole, u vozilu je zatečen 37-godišnji vozač koji je dragovoljno izručio plastičnu epruvetu u kojoj se nalazila bijela praškasta materija nalik na amfetamin, težine 2,5 grama. U navedenom vozilu kao putnik zatečen je 28-godišnjak za kojeg je utvrđeno kako je neovlašteno posjedovao pištolj marke Carl Walther Compact, kal. 7,65 mm s pripadajućim spremnikom te pet komada streljiva istog kalibra.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici su na području Črnomerca obavili pretragu stana i drugih prostorija u kojem stanuje 37-godišnjak, a koji je u vlasništvu 38-godišnjaka. Tijekom pretrage kod 38-godišnjaka je pronađeno 211 grama amfetamina pakiranog u plastične paketiće, 14 tableta MDMA,  plastični paketić ispunjen s praškastom materijom drogom MDMA ukupne težine 0,84 grama te dva paketića ispunjenih s marihuanom ukupne težine 1,73 grama te jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.
 
Također, protiv 37-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga redovnim putem Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu. Protiv 28-godišnjeg putnika iz vozila, redovnim putem Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu biti će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
 

Stranica