Zbog nepoštivanja prometnih pravila, vožnje bez vozačke i vožnje pod utjecajem alkohola vozači prijavljeni sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/motociklist VG.jpg

Osim zaštitnih mjera izrečene i novčane kazne od kojih je jedna u iznosu od 6370 eura

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, 20. studenoga 2023. godine u 22.15 sati je 56-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,84 g/kg) i za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Trnsko u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 33/a naletio je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji se nalazio parkiran u nizu vozila uz zapadni rub kolnika. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1710 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 21.  studenoga 2023. godine u 20.15 sati je 43-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom hrvatskih branitelja u smjeru zapada. Prilikom zaustavljanja vozač nije zaustavio navedeno vozilo uz naredbe policijskih službenika izražene pomoću zvučnih i svjetlosnih signala. Nadalje, tijekom vožnje na cesti na kojoj postoje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru, vozilom je prelazio iz trake u traku (slalom vožnja). Dolaskom do raskrižja Aleja grada Bolognje i Susedgradski Vidikovec policijski službenici zaustavili su 43-godišnjeg vozača i utvrdili kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Također, utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine. Osumnjičeni 43-godišnjak je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6370 eura.
 
U srijedu, 22.  studenoga 2023. godine u 19.40 sati je 27-godišnjak za vrijeme dok je bio pod utjecajem alkohola i apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju s obzirom da je koncentracija alkohola u krvi u trenutku prometne nesreće bila najmanje 1,76 g/kg što je utvrđenog toksikološkim vještačenjem te analizom uzoraka krvi i urina, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Gustava Krkleca u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Francesca Tenchinija i prilaznog kolnika kućnog broja 2-16 Ulice Gustava Krkleca, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake te je naletio na pješakinju. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena pješakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1970 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.
 
 
 

Stranica