Zbog počinjenih prekršaja kažnjeni od 1000 do 2650 eura

Slika /PU_ZG/ilustracije/palica.jpg

Vozači i dalje grubo krše prometne propise

FOTO: Ilustracija
 
Oranice
U petak, 6. rujna oko 15.30 sati, 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom ulice Oranice u smjeru juga.
Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 26, utvrđeno je da upravlja motornim vozilom A2 kategorije, a koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu. Vozač je odbio preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, kao što se odbio i podvrgnuti analizi krvi i urina.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od jednog mjeseca.


Savska-Selska
U subotu, 7. rujna oko 7.25 sati, 51-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se kolnikom Savske ceste u smjeru juga.
Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja sa Selskom cestom, utvrđeno je da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.650 eura.
 

Selska-Ilica
U subotu, 7. rujna oko 20.30 sati, 32-godišnji strani državljanin je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka a kretao se kolnikom Selske ceste u smjeru sjevera.
Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja sa Ilicom utvrđeno je da upravlja za vrijeme dok u organizmu ima 1,54  g/kg alkohola te da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.500 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.
 

Skrivio prometnu nesreću u Aninoj ulici
U subotu, 7. rujna 2024. oko 22.56 sati u Aninoj ulici kod broja 26 dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta.
Naime, 38-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te nije držao potreban razmak za vrijeme obilaženje parkiranog vozila uslijed čega je naletio na bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka.
Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja te su ga nedugo zatim zaustavili policijski službenici u Ilici kod kućnog broja 510.
Nesavjesni vozač je uhićen te priveden na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena  novčana kazna u iznosu od 1.600 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 2 mjeseca.
 

Stranica