Zbog počinjenih prekršaja u prometu na cesti, kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

U nedjelju, 5. studenoga oko 22.45 sati, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka na križanju ulica Maksimirska- Mandlova. Vozač je kroz navedeno raskrižje prošao bez zaustavljanja, odnosno kada je na semaforu bilo upaljeno svjetlo, kao i pod utjecajem alkohola od 1.52 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 1.710 eura, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U ponedjeljak, 6. studenoga oko 22.50 sati, 29-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom delničkih registarskih oznaka ulicom grada Vukovara. Dolaskom do raskrižja sa Radničkom cesto, te obzirom da nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobina i stanju ceste, naletila je na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenim nadzorom vozila i vozačice, policijski službenici utvrdili su kako je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 2,52g/kg u organizmu, kao i da nije posjedovala važeću vozačku dozvolu. Vozačica je uhićena te je prepraćena na nadležni prekršajni sud, koji joj je izrekao novčanu kaznu i iznosu od 1.610 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca.
 
Istoga dana, oko 23.45 sati, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Planinskom ulicom. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici utvrdili su kako je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,10 g7kg u organizmu. Nadležni prekršajni sud je vozača proglasio krvim te mu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.320 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica