Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/policija_hauba.jpg

Uz novčane kazne i zaštitne mjere, sud izrekao zatvorsku kaznu te odredio zadržavanje

FOTO: Ilustracija

U petak, 23. rujna oko 18 sati 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Branimirovom ulicom u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Donje Svetice gdje je promet upravljan semaforom, prošao je kroz raskrižje na znak crvenog svjetla te je daljnjim provjerama utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova i za vrijeme dok su mu izrečene tri mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a  ujedno nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Po utvrđeno vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.
 
Niti tri sata kasnije, 22-godišnjak je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,93 g/kg i za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima B kategorije, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Slavonskom avenijom gdje je i zaustavljen. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 13.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseci.
 
U subotu, 24. rujna 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih oznaka Ulicom Štefanovec za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen uvjetnom zatvorskom kaznom u trajanju od 40 dana s rokom kušnje od 6 mjeseci te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U nedjelju, 25. rujna oko 20 sati 54-godišnjak je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,98 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Kameniti stol gdje je ujedno i prouzročio prometnu nesreću. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U ponedjeljak, 26. rujna oko 19.30 sati 61-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te je na raskrižju Dankovečke i Ulice Vile Velebita prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 13.150 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Stranica