Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2961.jpg

Uz novčane kazne, sud izrekao i zaštitne mjere,  jedan od njih u alkoholiziranom stanju oštetio pet auta

 Foto: Ilustracije
 
U ponedjeljak, 26. rujna 2022. oko 2.40 sati, 41-godšnjak je pod utjecajem alkohola (1.38 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom dr. Luje Naletilića u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 1 nije vozilo zaustavio pred željezničkim prijelazom iako se uređaj za zatvaranje prometa spuštao te zatvarao promet na prijelazu,  a uslijed čega je naletio na polubranik. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Na Općinskom prekršajnom sudu mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 9000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
Istog dana oko 11.20 sati, 37-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Puškarićevom ulicom u smjeru juga. Provedenim nadzorom su policijski službenici utvrdili da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, a prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Tijekom vožnje ujedno nije niti koristio sigurnosni pojas. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Otprilike dva i pol sata kasnije, oko 13 sati istog dana, 48-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg) upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, a nalazio se parkiran u nizu vozila uz jugoistočni rub Ulice Ljubljanica kod kućnog broja 31. U jednom trenutku krenuo je vožnjom unatrag u smjeru istoka bez da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju vozila kojim upravlja, kao i o položaju parkiranih vozila. Uslijed takve vožnje naletio je na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran u nizu vozila uz jugoistočni rub Ulice Ljubljanica kod kućnog broja 29. Osumnjičeni muškarac se i tada vozilom nastavio kretati unatrag gurajući osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je potom naletio na još jedan parkirani osobni automobil koji je odbačen na još jedno parkirano vozilo.
 
Osumnjičeni muškarac je osobnim vozilom kojim je upravljao i dalje nastavio gurati prvi osobni automobil na koji je naletio te ga odbacio u smjeru sjevera da bi se vozilo tada zarotiralo i naletilo na vozilo osumnjičenog. Osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka naletio je potom i na betonski stup. Unatoč svemu osumnjičeni je nastavio s vožnjom unaprijed Ulicom Ljubljanica u smjeru jugozapada te ovaj put tijekom vožnje nije vozilom upravljao na način da ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti. Zbog takve je vožnje prešao na južnu stranu Ulice Ljubljanica namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje se zaustavio kod kućnog broja 29 Ulice Ljubljanica te se nastavio kretati i dolaskom do kućnog broja 31 naletio je na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran u nizu vozila te je odbačen na parkirani teretni automobil karlovačkih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 7500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
 
U utorak, 27.  rujna oko pola sata iza ponoći, 43-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Jadranskim mostom u smjeru juga. Provedenim nadzorom je utvrđeno kako je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola (1,59 g/kg) te kod sebe nije imala vozačku dozvolu. Također je utvrđeno da je vozilom upravljala za vrijeme dok joj je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B, F, G, AM. Zbog svega navedenoga osumnjičena je uhićena i odvedena na Općinski prekršajni sud gdje joj je izrečena uvjetna osuda (šest mjeseci).
 
U četvrtak, 29.  rujna 2022. oko 2:40 sati,  40-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,31 g/kg) i bez važeće vozačke dozvole koja mu je oduzeta upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te se kretao Ulicom Tomislava Pavleka u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 30 obilazio je osobni automobil, a da pritom nije vozilo držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje obilazi. Tada je naletio na osobni automobil riječkih registarskih oznaka koji je bio parkiran uz južni rub spomenute ulice. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičenom muškarcu je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena novčana kazna u iznosu od 21.300 kuna.

Stranica