Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Sud im uz novčane kazne izrekao i zaštitne mjere zabrane upravljanja

U subotu, 29. listopada 2022. godine oko 2 sata, 35-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Jadranskog mosta u smjeru juga gdje je i zaustavljena. Po utvrđenom vozačica je uhićena, a potom prepraćena na nadležni sud gdje je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Istog dana, nešto poslije 20 sati, 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka kolnikom autoceste A1 u smjeru jugozapada. Dolaskom do 15 kilometra + 300 metara, 36-godišnjak je izazvao prometnu nesreću nakon čega je uhićen te prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kazno u iznosu od 6.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
Slijedećeg dana, 30. listopada oko 4 sata, 22-godinjak je pod utjecajem alkohola od 1,68 g/kg upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru zapada gdje je i zaustavljen. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
 
 

Stranica