Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Vozača s 2,55 g/kg alkohola u 10-tak minuta prouzročio dvije prometne nesreće, naletio na policijsko vozilo, a zatim pokušao pobjeći pješice

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine oko 22.15 sati, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Samoborskom cestom u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Frane Lučića vozač je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon čega je uhićen te prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3 000 kuna, dok mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 6. prosinca 2022. godine oko 14.30 sati na raskrižju Slavonske avenije i Servisne ceste u Zagrebu zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog više pravomoćnih presuda od vozača je oduzet osobni automobil, a on je uhićen te smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda. Nakon provedenog žurnog postupka sljedećeg dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, vozaču je zbog počinjenih prekršaja određeno zadržavanje od 15 dana, nakon čega će biti donesena presuda. Nesavjesni vozač je sproveden u Zatvor u Zagreb.  
 
Istog dana oko 18 sati, 60-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,55 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Medpotoki. Dolaskom do raskrižja s Alejom grada Bolonje prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom te je napustio mjesto događaja, a da nije prethodno razmijenio podatke o sebi i vozilu s drugim sudionikom.
Vozač  se nastavio kretati s vozilom kolnikom Aleje grada Bolonje u smjeru zapada te je pritom odbijao postupiti po naredbama policijskih službenika da se zaustavi to jest ignorirao je upaljene zvučne i svjetlosne signale upaljene na službenom policijskom vozilu. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Velimira Škorpika, 60-godišnji vozač nije vodio računa o položaju i smjeru kretanja vozila kojim upravlja te se nije uvjerio da radnje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je naletio na zaustavljeno službeno policijsko vozilo. Po izazivanju druge prometne nesreće s materijalnom štetom, 60-godišnjak se pokušao pješice udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga uz uporabu sredstava prisile spriječili policijski službenici. Vozač je uhićen, a po prestanku djelovanja opojnog sredstva prepraćen je na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19 500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseca.
 
U srijedu, 7. prosinca oko 1 sat, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Selske ceste te je od strane policijskih službenika zaustavljen u zoni Jadranskog mosta. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da 28-godišnjak upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,75 g/kg nakon čega je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10 000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
Istog dana oko 20 sati na raskrižju Slavonske avenije i Ulice Svetog Ivana u Zagrebu prilikom nadzora prometa, zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg. Vozač je nakon otrježnjenja priveden na sud.  Nakon provedenog postupka na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna od 10.000 kuna te zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci.

Stranica