Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Uz novčane kazne sud vozačima izrekao i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, 27. ožujka oko 18.10 sati, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Vlaške ulice u smjeru zapada gdje je ujedno i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 1.870 eura, dok mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U utorak, 28. ožujka oko 1.40 sati 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Strojarske ulice u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom grada Vukovara vozilo je zaustavljeno od strane policijskih službenika, a nakon čega je vozač uhićen te prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.640 eura, dok mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Slijedećeg dana oko 20.15 sati 28-godišnjak je za vrijeme dok mu je zabrana upravljanja motornim vozilima na snazi, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Koledinečke ulice gdje je i zaustavljen, a nakon čega se je odbio podvrgnuti ponuđenom testiranju na droge. Po utvrđenom vozač je uhićen i prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.640 eura, dok mu je ujedno izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica