Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_8535.jpg

Uz novčane kazne, sud jednom vozaču izrekao i zatvorsku kaznu

FOTO: Ilustracija

U petak, 13.  svibnja 2022. godine oko 21.45 sati je 55-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te se kretao Jadranskom avenijom u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom je utvrđeno da je cestom izvan naselja, gdje je postavljenim prometnim znakom dopuštena brzina 80 km/h, osumnjičeni upravljao brzinom od 120 km/h . Daljnjim nadzorom također je utvrđeno kako je osobnim vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,62 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu mu je izrečena novčana kazna od 11.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima  B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U petak, 13. svibnja 2022. godine u oko 2 sata je 29-godišnjakinja pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg) upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Savskom cestom u smjeru juga. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola odvedena je na Općinski prekršajni sud gdje je kažnjena novčanom kaznom od 10.000 kuna.
 
U nedjelju, 15.  svibnja 2022. godine, oko 40 minuta iza ponoći, 41-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,12 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru juga.  Na Općinskom prekršajnom sudu izrečena mu je novčana kazna od 10000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U subotu, 14.  svibnja .2022. oko 10 sati, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Vinka Žganeca u smjeru sjevera.
Policijski službenici su provedenim nadzorom vozila i vozača utvrdili kako je 36-godišnjak  upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (0,76 g/kg) i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i poništena radi prikupljenih negativnih bodova Također, odbio je podvrgnuti se testiranju na droge. Zbog navedenih prekršaja osumnjičeni je odveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana uz uvjetnu na rok od jedne godine i novčana kazna od 5000 kuna.

Stranica