Zbog počinjenih prometnih prekršaja, četvorica vozača dovedena na Prekršajni sud

Slika /PU_ZG/ilustracije/palica.jpg

Jedan od njih vozio pod utjecajem alkohola od 2,56 g/kg  pa dobio kaznu u iznosu od 10.000 kuna

U četvrtak 18. veljače oko 20.20 sati, 47-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Ilica u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom utvrđeno da upravlja navedenim vozilom iako je u krvi imao alkohola 2,56 g/kg. Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.
 
Sljedećeg dana, 20. veljače oko 19.40 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Selskom cestom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Lošinjskom ulicom, na kojem se prometom upravlja uređajima za davanje prometnih znakova (semaforom) nije se vozilom zaustavio ispred raskrižja kada je za njegov smjer bilo uključeno crveno svjetlo. Prilikom kontrole prometa utvrđeno je kako da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno prije položenog vozačkog ispita. Daljnjom kontrolom također je utvrđeno da je za vozilo istekao rok valjanosti prometne dozvole za više od 15 dana. Nesavjesni vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu koji ga je proglasio krivim te mu izrekao novčanu kaznu od 5.000 kuna, kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, uvjetno na 10 mjeseci.
 
Istog dana, 20. veljače oko 21.45 sati, 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Remetinečkom cestom u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom kod broja 75 vozač je zaustavljen te mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,77g/kg. Vozač je isključen iz prometa. Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.
 
U nedjelju, 21. veljače oko 3.55 sati, 25-godišnjak upravljao je osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka, a kretao se Jarunskom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom do križanja s Ulicom Gredice, obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg alkohola u organizmu. I ovaj vozač je isključen iz prometa. Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

FOTO: Ilustracija

Stranica