Zbog prekršaja počinjenih u prometu sud trojici vozača izrekao zaštitne mjere upravljanja motornim vozilom

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Jedan od njih vozio pod utjecajem alkohola (1,55 g/kg) pa dobio kaznu u iznosu od 20.500 kuna

U ponedjeljak, 22. veljače 2021. godine oko 11.40 sati, u Ulici Dedići policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su tijekom redovnog nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak. Daljnjom je provjerom utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, a zbog čema mu je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana, uvjetno na 12 mjeseci i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci.
 
Tog je istog dana oko 21.45 sati na križanju Heinzelove i Planinske ulice u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola (1,55 g/kg) upravljao 23-godišnjak. nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.
 
U večernjim satima  ponedjeljka, oko 23.20 sati, na križanju Mandlove i Branimirove ulice zaustavljen je 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i to prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom. Općinski prekršajni sud u Zagrebu izrekao mu je novčanu kaznu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

FOTO: Ilustracija

Stranica