Zbog prekršaja počinjenih u prometu trojica muškaraca odvedena na sud

Jednom od njih privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao

U ponedjeljak, 20. veljače 2023. godine u 16.15 sati, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Žarka Dolinara u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da osumnjičeni upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,62 g/kg). Zbog navedenoga odveden je na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1240,37 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 21.  veljače 2023. godine u 23.50 sati, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru Jadranskog mosta. Provedenim nadzorom kod raskrižja sa Selskom cestom, muškarac je odavao sumnju da bi mogao biti pod utjecajem droga te mu je ponuđeno preliminarno ispitivanje na prisutnost opojnih droga u organizmu koje utječu na sposobnost upravljanja, a  što je on odbio učiniti. Zbog navedenog je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1320 eura.
 
U četvrtak, 23.  veljače 2023. godine u 16.40 sati,  49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka, a kretao se Samoborskom cestom u smjeru zapada. Policijski službenici su na Samoborskoj cesti u Zagrebu obavili nadzor vozila i vozača te su utvrdili da je osobnom automobilu ukinuta registracija, odnosno da je vozilo odjavljeno. Osumnjičenom muškarcu je potom ponuđeno ispitivanje prisutnosti alkohola u organizmu te je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,05 g/kg).Daljnjim je provjerama utvrđeno da je 49-godišnjaku ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te da ima zabranu polaganja vozačkog ispita na period od dvije godine. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu dok mu je, sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, privremeno oduzet osobni automobil krapinskih registarskih oznaka.

Stranica