Zbog prekršaja u prometu kažnjeni na sudu

U ponedjeljak, 4. ožujka 2024. godine u 20.40 sati u Zagrebu na križanju Trga kralja Petra Svačića i Ulice Eugena Kumičića, policijski službenici Ravnateljstva policije zatekli su 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1579,64 eura.
 
Iste večeri, 4. ožujka 2024. godine u 21.20 sati u Sesvetama u Dugoselskoj ulici su policijski službenici u nadzoru prometa zatekli 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Tijekom nadzorom vozila i vozača muškarcu je ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu, što je on odbio. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 5. ožujka 2024. godine u 22.15  sati u Zagrebu na križanju Ulice kneza Branimira i Ulice Roberta Škrnjuga su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te je provedenim nadzorom utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Ujedno, osumnjičeni se odbio podvrgnuti testu na prisutnost droge u organizmu. Zbog navedenog je 36-godišnjak uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 2640 eura.

Stranica