Zbog prekršaja u prometu kažnjeni novčanim kaznama te im izrečene zaštitne mjere

U ponedjeljak, 10. srpnja 2023. godine u 18.10 sati 49-godišnjak je upravljao mopedom, a kretao se Puškarićevom ulicom u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 21, tijekom kontrole vozila i vozača je utvrđeno da 49-godišnjak upravlja vozilom koje nije registrirano i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Ujedno, osumnjičeni muškarac kod sebe nije imao važeću osobnu iskaznicu kao niti jedan drugi dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. Nadalje, policijski službenici su kontrolom utvrdili i da je 49-godišnjak bio pod utjecajem alkohola (1,81 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2920 eura.
 
U utorak, 11. srpnja 2023. godine u 3.15 sati 55-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,23 g/kg) upravljao osobnim automobilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a kretao se lijevom prometnom trakom autoceste A11 (dionica prometni čvor Buševec - naplatne postaje Mraclin) u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do 17. km + 600 m nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao vozilom u lijevo na meki teren i naletio na metalnu zaštitnu ogradu, a nakon čega je izgubio nadzor nad vozilom, nastavio se nekontrolirano kretati te je ponovno naletio na metanu zaštitnu ogradu s istočne strane kolnika autoceste A11. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2260,35 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od četiri mjeseca na području Republike Hrvatske.
 
Iste večeri, u 19.15 sati, 54-godišnjak je pod utjecajem (1.51 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom XIII. Savski gaj u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do raskrižja s Remetinečkom cestom na kojem se promet upravlja semaforima, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste, gustoći prometa i situaciji u prometu te je naletio na osobni automobil daruvarskih registarskih oznaka koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen zbog zaustavljenih vozila ispred sebe te crvenog svjetla na semaforu. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Nakon prometne nesreće osumnjičeni je muškarac napustio mjesto događaja bez da je prethodno s drugim sudionikom popunio i potpisao Europsko izvješće o prometnoj nesreći niti je na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu. Vozač je uhićen i priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1970 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od četiri mjeseca.
 

Stranica