Zbog sumnje da je provalio u dva stana na Malešnici 65-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Svladao visinu od oko 2,5 metra, ali i betonsku gredu između balkona stanova 

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog „Teška krađa“ provaljivanjem na štetu 55-godišnjakinje i 39-godišnjakinje.
 
Sumnja se da je, prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, 15. studenoga 2023. tijekom dana, između 7 i 18 sati, došao u Ulicu Ante Topić-Mimare u Zagrebu. Nakon što je svladao visinu od oko 2,5 metra popevši se na balkon stana 55-godišnjakinje, tjelesnom je snagom obio balkonska vrata stana, ušao u unutrašnjost te otuđio ručni sat i razni nakit, nakon čega je istim putem kojim je i ušao u stan izišao na balkon oštećene. Savladavanjem betonske grede između dvaju susjednih stanova, sumnja se, potom je prešao na balkon stana 39-godišnjakinje od kuda je tjelesnom snagom podignuo spuštenu roletu, a zatim prikladnim predmetom obio balkonska vrata stana. I u tom stanu njegova meta bio je nakit koji je, uz jedan ručni sat, otuđio po ulasku, da bi se nakon krađe dao u bijeg.
 
Materijalna šteta iznosi oko 2.600 eura.
    
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica