Zbog sumnje u počinjenje teških krađa muškarac predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju.
 
Sumnja se da je 5. svibnja 2023. godine oko 20 sati, zajedno s još jednim zasad nepoznatim počiniteljem, a prema prethodnom dogovoru da oduzme tuđu pokretnu stvar i protupravno ju prisvoji, došao u Ugljansku ulici gdje je provalio u kuću te iz stana kojim se koristi 23 godišnjakinja otuđio nakit.
 
Također se sumnja i da je 26. travnja 2023. godine u ranim jutarnjim satima, prema unaprijed stvorenoj namjeri da oduzme tuđu pokretnu stvar i protupravno ju prisvoji, na Aveniji Marina Držića provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac.
 
Krajem ožujka 2023. godine je s istom namjerom, sumnja se, u večernjim satima došao do kuće u Zagrebu u Ulici Šiška Menčetića gdje je pokušao provaliti u kuću, međutim, u namjeri nije uspio te se udaljio.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 250 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok su kaznena prijava i posebno izvješće podnijeti Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica