Zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita ili za vrijeme trajanja zabrane osumnjičene osobe prijavljene nadležnom prekršajnom sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/motociklist VG.jpg

Ukupno im izrečene kazne u iznosu od 9550 eura

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 26. travnja 2023. godine u 18 sati u Zagrebu na Gračanskoj cesti kod kućnog broja 205 policijski službenici su tijekom redovnog nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme zabrane upravljanja vozilom koja je na snazi do 13. svibnja 2023. godine. Osumnjičeni muškarac je odbio ponuđeno ispitivanje na prisutnost opojnih droga u organizmu i nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Zbog počinjenih prekršaja je uhićen te je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2090 eura.
 
U četvrtak, 27. travnja 2023. godine u 20.40 sati je 23-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Koledinečkom ulicom u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod  kućnog broja 4 utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Daljnjim nadzorom je utvrđeno kako je vozilu kojim je upravljao istekla važnost prometne dozvole za više od 15 dana. Nakon uhićenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1760 eura.

U subotu, 29. travnja 2023. godine oko 11.05 sati je 30-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Benkovićevom  ulicom u Zagrebu. Policijski službenici su kod kućnog broja 4, tijekom nadzora prometa, zaustavili osobni automobil te su utvrdili kako je osumnjičeni vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te je osumnjičeni ujedno i odbio test na drogu. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3030 eura.
 
U utorak, 2. svibnja 2023. godine u 8.20 sati u Sesvetama u Ulici Ladislava Šabana su policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja motornim vozilom B za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom. Ujedno je 30-godišnjak odbio testiranje na prisutnost droga. Nakon uhićenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Sesvetama gdje mu je  izrečena novčana kazna u iznosu od 2670 eura.
 

Stranica