Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole dvojica muškaraca kažnjena novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilom

U ponedjeljak, 9. kolovoza oko 19 sati, u Zagrebu na Aveniji Gojka Šuška je 62-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenom kontrolom su policijski službenici utvrdili da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (2,39 g/kg) zbog čega je smješten na otrježnjenje, nakon čega je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje ga je sud kaznio s novčanom kaznom u iznosu od 4000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U utorak, 10. kolovoza oko 2 sata, tijekom nadzora prometa u Zvonimirovoj ulici, policijski službenici su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao  19-godišnjak. Provjerom je utvrđeno kako vozilom upravlja  prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca koja će se izvršiti nakon što stekne pravo na upravljanje motornim vozilom, odnosno nakon što položi vozački ispit.

Stranica