Zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjeni novčanom kaznom i zaštitnom mjerom

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Zagrebački policajci pojačano nadzirali sudionike u prometu

FOTO: Ilustracija

U četvrtak, 27. listopada oko 3.40 sati, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka,  a kretao se Klaićevom ulicom u smjeru zapada. Policijski službenici su obavljenom kontrolom vozača i vozila kod kućnog broja 36 utvrdili kako je osumnjičeni upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,17 g/kg). Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog dana u večernjim satima, oko 19.55 sati, u Zagrebu u Ulici I. Petruševec, policijski službenici  zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola upravljao 36-godišnjak, a zbog čega je nakon otrježnjenja odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11.000 kuna  te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U subotu, 29. listopada oko 21 sat,  70-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom cestom u Sesvetama u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 38, policijski službenici su utvrdili da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (2,24 g/kg) zbog čega je smješten na otrježnjenje dok će optužni prijedlog biti podnijet redovnim putem nadležnom sudu.

Stranica