Zlouporaba opojne droge

Slika PU_ZG/slike/2012/krim_obrade/04_08_00.jpg

FOTO: PU zagrebačka

 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Prvo kriminalističko istraživanje dovršeno je 2. kolovoza nad 34-godišnjakom kod kojeg je, temeljem naloga Županijskog suda, u stanu i prostorijama kojima se koristi pronađeno 39 komada biljke konoplje te ukupno 1369 g marihuane pakirane u vrećicama i staklenkama. Pronađene su i digitalne vage za precizno mjerenje, ventilatori i lampe.

Drugo kriminalističko istraživanje provedeno je 3. kolovoza nad 30-godišnjakom kod kojeg su temeljem naloga suda pronađene dvije stabljike konoplje te 879 g marihuane, vaga za precizno mjerenje težine i 8 850 kuna. Utvrđeno je da je 30-godišnjak tijekom 2012. u stanu uzgajao sadnice konoplje, a potom je preprodavao. Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja obojica su dovedena pritvorskom nadzorniku, a Županijskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.



Stranica