21. ožujka - Dan invalida rada

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Ožujak/22-3- dan invalida rada/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predavanja i preventivni savjeti

FOTO: PU zagrebačka

Dan koji se obilježava nakon rudarske nesreće u Belgiji 1956. godine u kojoj su stradale 262 osobe, a u čiji spomen je usvojena i Rezolucija 47/3 Generalne skupštine UN-a 1992. godine.

U povodu obilježavanja nacionalnog dana invalida rada koji se obilježava 21. ožujka,  predstavnici Policijske uprave zagrebačke na poziv Udruge invalida rada Zagreba ( UIR Zagreb) održali su predavanje za članove u prostorijama navedene udruge kao i za ostale članove koji su predavanja pratili online iz svojih domova, putem platforme Google meeta.

Voditelj Službe prevencije Velimir Tišma i policijski službenik Službe prometne policije Krešimir Mišić održali su predavanja na temu; „Novi pojavni oblici kaznenih djela prevara na kućnom pragu i preventivni savjeti građanima”,  “Mogućnost korištenja mobilne aplikacije „MUP – Sigurnost i povjerenje“ i “Sigurnost u prometu sa posebnim osvrtom na najranjivije skupine”.

Na predavanju je bilo prisutno ukupno 10 članova dok je dio članova pratio predavanje online putem platforme Google meeta zbog epidemioloških razloga.

Tijekom predavanja članovi su postavljali pitanja ali su i sami iznosili vlastita iskustva u kojima su bili žrtve kaznenih djela prijevara. Voditelj Tišma savjetovao je članovima da budu sumnjičavi kad ih nazove nepoznata osoba ili se takva osoba pojavi na kućnom pragu i da nikako ne puštaju nepoznate osobe u prostorije svog doma.  Nedostatak parkirnih mjesta za osobe sa invaliditetom, pitanja iz područja prometa, neprilagođenost vozila javnog prijevoza su samo neka od pitanja koja su zanimali članove udruge i na koja su im predavači dali odgovore.

Stranica