Zloporaba opojnih droga

Policijski službenici VI. policijske postaje Novi Zagreb dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom mladića starosti 21 i 22 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe opojnih droga.

Policijski službenici VI. policijske postaje Novi Zagreb dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom mladića starosti 21 i 22 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe opojnih droga. Provedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni mladići neutvrđenog dana i vremena na livadi u Donjem Dragonošcu zasadili 38 stabiljki indijske konoplje, s namjerom da neovlašteno proizvedu i nakon toga prerade i stave u prodaju marihuanu.

U petak, 29. svibnja policijski službenici zatekli su osumnjičene u blizini nasada indijske konoplje, iste su uredno zalijevali i uređivali zemljište oko njih. Na temelju naloga suda izvršena je pretraga kuće kojom se koristi osumnjičeni 22-godišnjak, te je u kanti za smeće u dvorištu kuće pronađeno 26 stabiljki za koje je vještačenjem utvrđeno da se radi o biljkama indijske konoplje.

Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni su, uz posebno izvješće, dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica