Načelnici i rukovoditelji postaja PU zagrebačke hodočastili u Krašić

Slika PU_ZG/slike/dogadjaji/nacel_krasic2.jpg

Načelnici Sektora i postaja Policijske uprave zagrebačke pod vodstvom svog načelnika mr. sc. Branka Perana i njegova zamjenika gosp. Mahaela Varge 10 lipnja hodočastili su u Krašić. Po običaju, koji su započeli još prije dvije godine, načelnici su prvo posjetili Stari grad Ozalj, gdje su ih dočekali kapelan zagrebačke policije fra Ivan Nimac i njegov pomoćnik Mišo Josipović. Hodočasnici su posjetili zavičajni muzej Ozlja.

Načelnici Sektora i postaja Policijske uprave zagrebačke pod vodstvom svog načelnika mr. sc. Branka Perana i njegova zamjenika gosp. Mahaela Varge 10 lipnja hodočastili su u Krašić. Po običaju, koji su započeli još prije dvije godine, načelnici su prvo posjetili Stari grad Ozalj, gdje su ih dočekali kapelan zagrebačke policije fra Ivan Nimac i njegov pomoćnik Mišo Josipović. Hodočasnici su posjetili zavičajni muzej Ozlja. Pod stručnim vodstvom upoznali su se s onim što se u muzeju nalazi od kulturne povijesti (prapov. keramika; metal/ 16-18. st.; crkvene umj. /18. st.) i etnografije. Muzej je otvoren 1971. godine o 300. - obljetnici pogibije Petra Zrinskog i F. K. Frankopana.Načelnici PU zavgrebačke hodočastili u Krašić
 

Nakon što su hodočasnici razgledali Muzej uputili su se prema Krašiću. U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva policijske djelatnike PU zagrebačke pozdravio je njihov policijski kapelan. On je naglasio važnost ovakvih susreta, a govorio je o životu blaženog Alojzija Stepinca. Osvrnuo se na situaciju kakva je bila u njegovo vrijeme i na tadašnju policiju koja ga je čuvala. Ta vremena su prošla, a danas je policija u demokratskom društvu i služi svojim građanima, rekao je fra Ivan. Potom su izmolili molitvu vjernika i preporučili se moćnom zagovoru blaženog Alojzija Stepinca. Hodočasnicima se u župnoj crkvi obratio i domaćin susreta mons. Matija Stepinac. Pozdravljajući policijske djelatnike podsjetio je na veličinu života i žrtve bl. Stepinca, a onda je pozvao sve na ručak i druženje u „Matijine gorice“. Domaćin susreta mons. Stepinac istaknuo je blaženikovu želju da jednom sve te policajce, koji su na njega motrili, ugosti i počasti jednog dana u svom dvoru. Upravo mu je to poticaj da, kroz ovakve susrete, iskaže zahvalnost i poštovanje hrvatskoj policiji, našoj zagrebačkoj policiji, za izvršavanje odgovornih zadaća u društvu i svom narodu, kazao je mons. Stepinac. Kapelan zagrebačke policije zahvalio mu je na srdačnom gostoprimstvu i izrazio želju za nastavkom ovakvih susreta. Ispred PU zagrebačke načelnik mr. sc.  Branko Peran poklonio je domaćinu simboličan dar. On je također izrazio radost susreta u ime policijskih djelatnika,a naglasio je potrebu ovakvih okupljanja i u buduće.

 


Stranica