Razbojstvo

Policijski službenici IV policijske postaje Maksimir dovršili su kriminalističku obradu nad 22-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva zajedno s jednim 42-godišnjim muškarcem, jednim 21-godišnjakom te jednim 17-godišnjakom 10.

Policijski službenici IV policijske postaje Maksimir dovršili su kriminalističku obradu nad 22-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva zajedno s jednim 42-godišnjim muškarcem, jednim 21-godišnjakom te jednim 17-godišnjakom 10. lipnja ove godine na štetu 20-godišnje djevojke.

U srijedu, 10. lipnja ove godine oko 17 sati dok se oštećena nalazila na vozačkom mjestu opel vectre u dvorištu obiteljske kuće njezine prijateljice na području Peščenice, prišla su tri osobna automobila (fiat punto i audi nepoznatih registracijskih oznaka te mercedes njemačkih registracijskih oznaka) iz kojih su izašli osumnjičeni koje je oštećena poznavala od ranije. 42-godišnji muškarac, naoružan pištoljem, prišao je oštećenoj, upitao ju gdje joj je momak. Po negativnom odgovoru, izvukao ju je izvan vozila i dva puta udario, a oštećena je pala na tlo te ispustila torbicu koju je držala u rukama. I ostala trojica osumnjičenih ju započinju udarati sve dok nisu primijetili približavanje policijske ophodnje. Napuštaju mjesto događaja, a oštećenoj je liječnička pomoć pružena u KBC Dubrava, gdje je utvrdila da joj iz torbice nedostaje novac. Materijalna šteta iznosi oko 15 000 kuna.

U sklopu policijskih izvida u nedjelju, 5. srpnja, osumnjičeni 22-godišnjak je doveden na kriminalističku obradu te u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu dok se za ostalim počiniteljima traga.


Stranica