Pronalazak bačvi s nepoznatim sadržajem

Jučer, 14. srpnja oko 18,55 sati zaprimljena je dojava o širenju neugodnog mirisa na području Peščenice, Žitnjak u blizini poduzeća sa sjedištem u Zagrebu.

Jučer, 14. srpnja oko 18,55 sati zaprimljena je dojava o širenju neugodnog mirisa na području Peščenice, Žitnjak u blizini poduzeća sa sjedištem u Zagrebu. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je na deponiju neutvrđenog vlasnika u neutvrđenom vremenskom periodu dovezeno je i odloženo više uglavnom praznih metalnih i plastičnih bačvi zapremine cca 200 litara. Među njima bile su i plastične bačve u kojima se nalazila tekućina nepoznatog kemijskog sastava, dok se u jednoj bačvi nalazila smolasta materija izrazito neugodnog i agresivnog mirisa. Mjesto događaja osigurano je od strane policijskih službenika i vatrogasnih postrojbi.

Na mjesto događaja izašle su i druge stručne službe: inspektor za zaštitu okoliša, načelnica Odjela za zaštitu okoliša Grada Zagreba i zamjenik pročelnika Ureda za hitne situacije Grada Zagreba te djelatnici Zavoda za javno zdravstvo koji su izuzeli uzorke za analizu iz spornih bačvi. Slijede policijski izvidi.


Stranica