Prometna nesreća s teško ozlijeđenim vozačem

U petak, 31. srpnja 15 minuta prije 4 sata, u samo svitanje, 63-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes splitskih registracijskih oznaka i na autocesti A3 se neoprezno prestrojavao.

U petak, 31. srpnja 15 minuta prije 4 sata, u samo svitanje, 63-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes splitskih registracijskih oznaka i kretao se autocestom A3 prema istoku.
Pri neopreznom je prestrojavanju prednjim dijelom naletio na stražnji dio priključnog vozila ispred sebe, koje je vukao teretni automobil srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji srpski državljanin.
Od siline udarca srpski je vozač izgubio nadzor nad priključnim vozilom, zarotirao se zajedno s vozilom koje je vuklo priključno vozilo i zaustavio na kolniku prevrnut na desni bok.
Teretno vozilo splitskih registracijskih oznaka sletjelo je van kolnika, udarilo u zaštitnu ogradu gdje se i zaustavlja. 
Bosanskohercegovački državljanin starosti 52 godine koji je iza njih upravljao Audijem A6 austrijskih nacionalnih oznaka u izbjegavanju opasnosti koju je prouzročila ta prometna nesreća naglo je skrenuo u desnu prometnu traku uz smanjenje brzine. Tom je prilikom na njegov stražnji dio u kočenju naletjela Mazda također atrijskih nacionalnih oznaka kojom je upravljao 58-godišnjak, bosanskohercegovački državljanin. 
A6 je sletio s kolnika i zaustavio se u odvodnom kanalu, dok se mazda zaustavila u traci za zaustavljanje u nuždi.
Pri izbjegavanju mazde, bosanskohercegovački državljanin starosti 58 godina upravljajući Suzuki Vitarom švicarskih nacionalnih oznaka naglo je krenuo u lijevo i udario u zaštitnu ogradu.
U nesreći je teško ozlijeđen vozač audija.
Lakše su ozlijeđeni 55-godišnja putnica iz mazde i 34-godišnji putnik istog vozila.
Liječnička pomoć ozlijeđenima u ovoj prometnoj nesreći pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava. 


Stranica