Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i uporaba sredstava prisile

Muškarac starosti 26 godina, pod utjecajem je alkohola vrijeđao a potom i udario policijskog službenika, svog vršnjaka, koji je ostale udarce uspio blokirati.

Dvojica policijskih službenika starosti 36 i 26 godina u Puškarićevoj ulici, nešto prije 2 sata pri kontroli prometa i vozača dali su jasan znak vozaču Opel Vectre da se zaustavi. Nakon što se on na znak policijskih službenika nije zaustavio, službenim su vozilom dvojica kolega krenuli za tada nepoznatim muškarcem.
Dvije minute nakon 2 sata na Servisnoj cesti pored oteretnog kanala Sava-Odra su ga zaustavili i uz zapovijed da izađe iz vozila, zatražili vozača osobne dokumente.
Vozač je odbio predati dokumente, te je odmah po izlasku iz vozila uz vrijeđanje nasrnuo na mlađeg policijskog službenika koji je nakon prvog primljenog udarca ostale udarce uspio blokirati.
Uz pomoć starijeg kolege  i uporabu sredstava prisile doveli su vozača u službene prostorije na kriminalističku i prekršajnu obradu.
Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku koji je bio pod utjecajem alkohola (1,19 g/kg) zbog čega je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja.
Ozlijeđenom policijskom službeniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Rebro gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.


Stranica