Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Policijski službenici Policijske postaje Maksimir-Pešćenica dovršili su kriminalističku obradu nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je bacanjem kamenja na vozila počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu sedmero osoba.

Policijski službenici Policijske postaje Maksimir-Pešćenica dovršili su kriminalističku obradu nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je 18. srpnja, te 6. i 8. kolovoza počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu sedmero osoba.
Osnovano sumnjamo da je u sva tri dana kaznena dijela činio na identičan način. Sa željezničke bi pruge u blizini željezničke postaje Maksimir i Borongaj uzeo komade pune cigle ili kamenja s kojima bi došao na Novu Branimirovu.
Bez povoda i razloga s namjerom da dovede u opasnost život i imovinu slučajnih građana koji su u to vrijeme tuda prolazili trčeći usporedno s vozilima koja su tuda prolazila na njih je bacao prikupljene cigle i kamenje. 
Uglavnom je na taj način razbijao vjetrobranska ili bočna stakla automobila oštećenih građana, te je nakon učinjenog bježao s mjesta događaja.
Tako je 18. srpnja bacio ciglu na Toyotu Yaris te razbio na njoj bočno staklo na suvozačevim vratima. Krhotine stakla ozlijedile su 58-godišnjeg suvozača.
U četvrtak, 6. kolovoza bacio je ciglu na Ford Fiestu te Fiat Punto i na oba vozila na taj način razbio vjetrobranska stakla. Tog je dana 57-godišnji vozač Punta lakše ozlijeđen.
Dva dana kasnije, 8. kolovoza na identičan je način oštetio prednje vjetrobransko staklo od kojeg je jedna krhotina ozlijedila 25-godišnjeg sina vozačice. Policijski službenici s postaje Maksimir-Pešćenica, temeljem intenzivnog rada po prijavljenim događajima i prikupljenim informacijama oko načina i mjesta činjenja ovog kaznenog djela u petak u popodnevnim satima legitimirali muškarca za kojeg su posumnjali da bi mogao biti počinitelj.
Prilikom legitimiranja i razgovora s njime, u vrećici koju je nosio, policajci su uočili komade cigli što je predstavljalo dodatnu sumnju da je upravo on počinitelj tih kaznenih djela zbog čega su ga i odveli u službene prostorije.
Osumnjičeni je nakon dovršene kriminalističke obrade, zbog utvrđene osnovane sumnje da je upravo on počinio navedena kaznena dijela, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica